Att unna sig lite skräpmat ibland

Som jag redan varit inne på i tidigare inlägg så tycker jag att man ska unna sig lite skräpmat ibland, Varför då, är det säkert många av er som tänker? Svaret är enkelt – man ska unna sig det för att det är mysigt att äta lite pommes eller en glass mellan varven!

Glass

När man, som jag, är snabb på att sätta upp mål i livet så är det också på det viset att det är viktigt att hitta bra sätt att ”belöna” sig på. Jag belönar verkligen inte mig själv med skräp alla gånger, men emellanåt tycker jag att det kan vara värt det! Oftast gör jag så att jag belönar mig med sådant som hör samman med det jag gjort bra. Är det exempelvis så att jag har tränat duktigt ett visst antal gånger som jag satt upp som mål så får jag kanske nya träningskläder av mig själv eller nåt annat kul. Har jag varit duktig och städat och tvättat så blir det kanske en glass och skippar jag att gå ut och lägga pengar på drinkar en helg så blir det kanske ett par skor eller något lite dyrare smink som trillar ner i shoppingkassen!

Att lära sig själv att ta hand om sig själv på bästa sätt och att belöna sig med sådant som är rimligt är bra tycker jag, det har i alla fall hjälpt mig att få ordning på vardagen och allt det som ska göras. Livet blir så himla mycket roligare när man belönar sig själv! Vad man ska akta sig för är att klanta till det och vända på det som till exempel belöna sig med en glass efter träning, det är ju helt tokigt och meningslöst!